fbpx

ESG megfelelés kihívásai a gyakorlatban

Elvárások és információbiztonsági szempontok

A modern technológiai fejlesztések robbanásszerű fejlődése a munkahelyeket is átalakítja, az egyre nagyobb szerepet kapó automatizálás és AI eszközök mellett egyre égetőbb kérdés a fenntarthatóság a HR-ben is.

A nagyvállalatok fenntarthatósági stratégiájában már megjelentek azok az elvárások, mely szerint a beszállítói láncban szereplő partnereiktől nemcsak az ESG kritériumoknak való megfelelést várják el, hanem az annak teljesítményét igazoló hivatalos minősítéssel is rendelkezzenek.

Az ESG minősítéssel nem rendelkező szállítók a beszállítói láncból való kiesést kockáztatják.

Hogyan lehet erről meggyőződnünk vevőként? Mit tehetünk ezért szállítóként? Milyen lépései vannak az ESG rendszerünk kialakításának? Okos HR szoftverekkel olyan fenntartható megoldásokat alkalmazhatunk, amelyek az adatok nyilvántartásához, mérések elvégzéséhez, valamint eredmények kiértékeléséhez adnak új perspektívát.

Többek között erről mesél Lencsés Sándor, az L-soft Zrt. CEO-ja!

A videó első részét itt tudod megtekinteni.

Piramis szoftverek

Kollektív szerződés problémája

A kollektív szerződés hatályosságának vizsgálata: gyakran figyelmen kívül hagyott probléma a munkajogban.

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott az L-SOFT

Dun & Bradstreet minősítés alapján az L-SOFT pénzügyi stabilitása kiemelkedő, AAA Tanúsítvánnyal a piac megbecsült, kiemelkedő szereplője.

Magyarországon is életbe lép az ESG-törvény

2024 január 1.-től életbe lép Magyarországon is az Országgyűlés által elfogadott ESG-törvény az EU-s szabályozásnak megfelelően.

A szakképzési rendszer legfontosabb változásai

A 2023-as szakképzési rendszer legfontosabb változásai kedvezményeket biztosítanak a duális képzőhelyeken.

Hogyan feleljünk meg az ESG elvárásoknak?

HR-kihívások újratervezése az EU fenntarthatósági (ESG) előírásai miatt. Hogyan felelhetünk meg az ESG elvárásoknak okos-HR szoftverekkel?

A MASZSZ nem írja alá a minimálbér-megállapodást

Megszületett a 2024-es minimálbér-emelésről szóló megállapodás, a MASZSZ szociálpolitikai okok miatt nem írja alá.

Munka Törvénykönyv és Uniós Nem Megfelelősség

Dr. Fodor T. Gábor cikksorozatában tovább vizsgálja az uniós megfelelőségi kérdéseket a Munka Törvénykönyve munkaidős fejezete kapcsán.

Szolgáltatás Kiszervezés: Növekvő Üzleti Trend

Ismerd meg a növekvő üzleti trendet: a szolgáltatás kiszervezés hatékony stratégia a vállalati versenyképesség növelésére és a sikerre.

Szabálysértő a Munkaidő szabályozás?

„Szabálysértő a munkaidő szabályozás? Mi lesz az Európai Bíróság ítélete a magyar munkaidő és pihenőidő szabályozás tekintetében.”

Végrehajtói letiltás és levonás munkabérből

Ismerje meg a Munka Törvénykönyvének (Mt.) rendelkezéseit a munkabér levonásáról és végrehajtásáról. Tudjon meg részleteket a levonási szabályokról, a levonásmentes munkabérrészről és a munkáltatói felelősségről a végrehajtás során.