fbpx

A CÉGEK KEVESEBB, MINT NEGYEDE FEKTET VÁLLALATI TECHNOLÓGIÁBA

A vállalatok kevesebb mint egynegyede fektet be valamilyen vállalati vagy AI technológiába a termelékenység és a hatékonyság javítása érdekében – mutatta ki egy amerikai technológiai óriás, a Slack State of Work új nemzetközi tanulmánya.

jövedelmező befektetés

Egy több mint 18 000 asztali dolgozó bevonásával végzett globális felmérés alapján kiderült, hogy a vállalatoknak mindössze 23%-a fektet be technológiai fejlesztésekbe, miközben a vállalatoknak még csak 27%-a használ valamilyen mesterséges intelligencia eszközt a termelékenység javítására.

A szerzők szerint sok szervezet „megragadt a régi munkamódszereknél és az elavult megközelítéseknél”. Az alkalmazottak elmondták, hogy idejük átlagosan 32%-át olyan performatív munkával töltik, amely nem járult hozzá érdemben a vállalat és a csapat céljaihoz, de „termékenynek látszott”.

A Slack kutatása rámutatott, hogy a mesterséges intelligencia és az automatizálási képességek képesek racionalizálni és optimalizálni az ismétlődő, időigényes feladatokat, lehetővé téve az alkalmazottak számára, hogy nagyobb értékű, stratégiai munkára összpontosítsanak.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik átvették a mesterséges intelligenciát a cégüknél, 90%-kal nagyobb valószínűséggel számoltak be magasabb termelékenységről, mint azok, akik nem alkalmaztak mesterséges intelligenciát.

Az alkalmazottak 43%-a nyilatkozta, hogy csapatuk nem hozott létre egyéb automatizálást munkafolyamataik megkönnyítésére vagy hatékonyabbá tételére. Pedig a munka automatizálással történő felgyorsítása akár egy teljes munkahónapot is megtakaríthat az alkalmazottaknak évente. Ez az az idő, amit ehelyett mélyebb, tartalmasabb munkára fordíthatnak.

Daniel Walsh, a Spotify üzleti stratégiáért és műveletekért felelős globális vezetője például elmondta a kutatóknak, hogy a csapatok közötti kommunikáció javítását célzó technológiai befektetések növelésével automatizált munkafolyamatokat tudott kiépíteni, ezzel megerősítve az együttműködést, ami 40%-os termelékenységnövekedést eredményezett cégének az értekezletek és az e-mail forgalom csökkentésével.

kommunikáció

PIRAMIS™ MEGOLDÁSOK

Ha szeretnéd céged hatékonyságát és termelékenységét növelni automatizált munkafolyamatokkal, az L-SOFT naprakész szoftverek és online alkalmazások széles választékával tudja segíteni a mindennapi munkaszervezést bérszámfejtés és HR területen.

Ingyenes tanácsadás és árajánlat profiktól:

L- Soft értékesítési csoport

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet kollégáink az  ertekesites@os.lsoft.hu e-mail címen várják üzenetedet.