fbpx

EcoVadis a fenntarthatóság következő lépcsőfoka

Az EcoVadis egy elismert, független fenntarthatósági értékelő platform, amely a vállalatok és beszállítók teljesítményét vizsgálja a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontok alapján.

EcoVadis fenntarthatóság

Miért fontos és hogyan működik az EcoVadis?

Cél és Fontosság

Az EcoVadis célja, hogy segítse a vállalatokat a fenntarthatóság terén való fejlődésben, nem csak helyileg, hanem világpiaci szinten.

A fenntarthatóság egyre inkább a vállalati stratégiák részévé válik, és az EcoVadis értékelései hozzájárulnak a felelős üzleti gyakorlatok terjedéséhez, az átláthatósághoz és a tiszta piaci versenyhez.

Értékelési Folyamat

Az EcoVadis megfelelésre vonatkozóan, még sem globális, sem EU-s kötelezettségek nem vonatkoznak, így a vállalatok és beszállítók önkéntesen vesznek részt az értékelésében, a felkészülést követően maguk indítják el a vizsgálati folyamatot.

Az értékelés során az EcoVadis szakértői áttekintik a vállalatok dokumentumait, üzlet politikáját és gyakorlatait, valamint az ESG (Environmental, Social, Governance) területeken is értékelik a vállalatok teljesítményét. Ezért előnyben vannak azok a vállalatok, amelyek már megfogalmazták és értékelhető lépéseket tettek ESG céljaik elérése felé.

Az elkészült értékelés eredménye egy 0-tól 100-ig terjedő pontszám, amely tükrözi a vállalat fenntarthatósági teljesítményét, mely alapján a vállalatokat négy kategóriába sorolják: Arany, Ezüst, Bronz és Nem Besorolt.

Az értékelés eredménye alapján a vállalatok további megfelelő intézkedéseket tehetnek a fenntarthatóság terén és az ajánlások alapján javíthatják a feltárt gyengeségeket.

Hatás és Fejlődés

Ezen értékelések nem csak a vállalatok saját teljesítményét vizsgálják, hanem a beszállítói láncot is figyelembe veszik. Hiába felel meg a vállalat a fenntarthatósági szempontoknak, ha megkötött szerződéseivel számos, az irányelveknek nem megfelelően működő cégeket támogat.

Az értékelések segítik a vállalatokat a fenntarthatósági célok elérésében és a kockázatok minimalizálásában.

Az EcoVadis egy olyan eszköz, amely elősegíti a vállalatok fejlődését a fenntarthatóság terén, és hozzájárul a globális kihívások kezeléséhez.

A minősítés megszerzése egyben üzenet is lehetséges üzleti partnereink számára, segít a vállalatoknak összekapcsolni a beszállítókat, ügyfeleket és partnereket, akik fenntartható értékeket szeretnének beágyazni az értékláncba. Ezáltal hozzájárul a fenntarthatósági célok eléréséhez és a felelősségteljes üzleti gyakorlatokhoz

 

 

Global, Trusted, Actionable Business Sustainability Solutions | EcoVadis

ESG Definition | EcoVadis

piramis hr programok
Piramis szoftverek

L-Soft EcoVadis Minősítés

Bronz minősítéssel értékelte az L-SOFT Zrt. felelősségvállalási és fenntarthatósági tevékenységét az EcoVadis.

Speciális foglalkoztatási formák

A tipikus munkaviszonyon túl számos speciális foglalkoztatási formát ismerünk a bérszámfejtésben, ahol el kell térni az általános szabálytól.

Bértranszparencia

A 2026-os EU-s bértranszparencia irányelv átvételére már most el kell kezdeni a felkészülést – különben késő lesz!

NIS2

Mit érdemes tudni a NIS2 Irányelvről? Kiberbiztonsági erősítés az EU-ban – Fontos tudnivalók és hatások az ágazatokra.

Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció

Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció Amikor a digitalizációról beszélünk elsőként még mindig a különböző vállalatirányítási rendszerekre, home office-ra, digitális dokumentumokra és papírmentes irodára, vagy automatizált gépsorokra gondolunk, pedig a digitális...

KÖLTSÉGELEMZÉS és MUNKAIDŐ – NYILVÁNTARTÁS

Hatékony költségelemzést támogató munkaidő-nyilvántartás szoftvert keresel? Az L-SOFT Piramis™ Munkaidőm a megoldás!

Kollektív szerződés problémája

A kollektív szerződés hatályosságának vizsgálata: gyakran figyelmen kívül hagyott probléma a munkajogban.

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott az L-SOFT

Dun & Bradstreet minősítés alapján az L-SOFT pénzügyi stabilitása kiemelkedő, AAA Tanúsítvánnyal a piac megbecsült, kiemelkedő szereplője.

Magyarországon is életbe lép az ESG-törvény

2024 január 1.-től életbe lép Magyarországon is az Országgyűlés által elfogadott ESG-törvény az EU-s szabályozásnak megfelelően.

A szakképzési rendszer legfontosabb változásai

A 2023-as szakképzési rendszer legfontosabb változásai kedvezményeket biztosítanak a duális képzőhelyeken.