fbpx

Bronz EcoVadis minősítést kapott az L-SOFT Zrt.

Az EcoVadis egy elismert, független fenntarthatósági értékelő platform, amely a vállalatok és beszállítók teljesítményét vizsgálja a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontok alapján.

Az L-SOFT Zrt. elkötelezettségét, felelősségvállalási tevékenységét, valamint gazdasági, társadalmi és környezetre gyakorolt hatását értékelte az EcoVadis Bronz minőségű eredménnyel.

Büszkén mondhatjuk, hogy az EcoVadis 60 pontot meghaladó minősítése alapján a hasonlóan tudatosan működő cégek felső 35%-ba tartozunk!

fenntarthatóság

Mit jelent a Bronz fokozat?

Az EcoVadis minősítés rendszerében a Bronz fokozat azt jelenti, hogy a vállalat a fenntarthatósági menedzsment rendszerében viszonylag erős teljesítményt mutatott fel az értékelés időpontjában. Nézzük meg részletesebben, mit jelent a Bronz minősítés:

  • Bronz minősítés a vállalatok teljesítményét rangsorolja a fenntarthatósági szempontok alapján, amint azt az EcoVadis módszertana meghatározza.
  • A vállalatokat a percentilis rangsor alapján értékelik, amely a vállalat teljesítményét összehasonlítja az adatbázisban szereplő összes értékelt vállalattal az előző 12 hónap során. Ez a rangsor minden iparágban érvényes, nem pedig csak egy adott ágazatra korlátozódik.
  • Bronz minősítéshez a vállalatnak a legjobb 35%-ba kell tartoznia a percentilis rangsorban.

Fontos megjegyezni, hogy a Bronz minősítés csak azoknak a vállalatoknak jár, amelyek teljesítménye megfelelő a fenntarthatósági kritériumoknak, és a kérdőív kitöltése során nem szerepel olyan alacsony pontszámú téma, amely 30 pont alatti értéket ér el az Environment (környezetvédelem)Labor & Human Rights (munkaerő és emberi jogok)Ethics (etika) és Sustainable Procurement (fenntartható beszerzés) témakörök közül.

piramis hr programok

Mit jelent számunkra az EcoVadis minősítés?

A Bronz minősítés azt mutatja, hogy az L-SOFT Zrt. elkötelezett a fenntarthatóság iránt, helyes és megfelelő lépéseket tett a fenntartható üzleti gyakorlatok kialakítása felé, melyet a jövőben is folytatni fogunk. A Bronz minősítés elnyerése megerősíti, hogy vállalatunk komolyan veszi a környezeti, társadalmi és irányítási szempontokat. Ezáltal továbbra is törekedni fogunk a fenntartható üzleti gyakorlatokra, és az EcoVadis értékelés során elért eredményeinket még magasabb szintre emeljük a jövőben.

Köszönjük minden kollégánknak és partnerünknek, akik hozzájárultak ehhez az eredményhez!

 

További információk:

ESG és fenntarthatóság az L-SOFT-nál

Piramis szoftverek

EcoVadis

Az EcoVadis elismert fenntarthatósági értékelő platform, amely a vállalatok és beszállítók környezeti és társadalmi teljesítményét vizsgálja.

Speciális foglalkoztatási formák

A tipikus munkaviszonyon túl számos speciális foglalkoztatási formát ismerünk a bérszámfejtésben, ahol el kell térni az általános szabálytól.

Bértranszparencia

A 2026-os EU-s bértranszparencia irányelv átvételére már most el kell kezdeni a felkészülést – különben késő lesz!

NIS2

Mit érdemes tudni a NIS2 Irányelvről? Kiberbiztonsági erősítés az EU-ban – Fontos tudnivalók és hatások az ágazatokra.

Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció

Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció Amikor a digitalizációról beszélünk elsőként még mindig a különböző vállalatirányítási rendszerekre, home office-ra, digitális dokumentumokra és papírmentes irodára, vagy automatizált gépsorokra gondolunk, pedig a digitális...

KÖLTSÉGELEMZÉS és MUNKAIDŐ – NYILVÁNTARTÁS

Hatékony költségelemzést támogató munkaidő-nyilvántartás szoftvert keresel? Az L-SOFT Piramis™ Munkaidőm a megoldás!

Kollektív szerződés problémája

A kollektív szerződés hatályosságának vizsgálata: gyakran figyelmen kívül hagyott probléma a munkajogban.

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott az L-SOFT

Dun & Bradstreet minősítés alapján az L-SOFT pénzügyi stabilitása kiemelkedő, AAA Tanúsítvánnyal a piac megbecsült, kiemelkedő szereplője.

Magyarországon is életbe lép az ESG-törvény

2024 január 1.-től életbe lép Magyarországon is az Országgyűlés által elfogadott ESG-törvény az EU-s szabályozásnak megfelelően.

A szakképzési rendszer legfontosabb változásai

A 2023-as szakképzési rendszer legfontosabb változásai kedvezményeket biztosítanak a duális képzőhelyeken.