fbpx

Hogyan feleljünk meg az ESG elvárásoknak?

HR-kihívások újratervezése

az EU fenntarthatósági (ESG) előírásai miatt

Tudod mit jelent a fenntartható ellátási lánc? Mekkora jelentősége lesz az ESG minősítésnek és mit kockáztatnak a vállalatok ennek hiányában?

A HR stratégiában ma már alapvető elvárás, hogy ESG rendszert alkalmazó partnerekkel működjünk együtt.

Hogyan lehet erről meggyőződnünk vevőként? Mit tehetünk ezért szállítóként és milyen kihívásokkal kell megküzdenünk? Jogszabályváltozás – tanúsítási elvárások? Okos HR szoftverekkel olyan fenntartható megoldásokat alkalmazhatunk, amelyek az adatok nyilvántartásához, mérések elvégzéséhez, valamint eredmények kiértékeléséhez adnak új perspektívát.

Többek között erről mesél Lencsés Sándor, az L-soft Zrt. CEO-ja és beszélgető partnere Tóth Gabriella, RTG Vállalati Felelősség Kft.

A videó második részét itt tudod megtekinteni.

Innovatív jövőkép

Az L-SOFT fő portfolió bővítési iránya olyan új és innovatív HR szoftvermegoldások és szolgáltatások fejlesztése, amelyekkel a HR tevékenységek legszélesebb körű digitalizációja kerülhet megvalósításra. 

Ezzel együtt ezen új szolgáltatási elemek az ügyfeleink számára az ESG – fenntarthatósági stratégiai – célkitűzései megvalósításához is nagyban hozzájárulnak.

„Mégis azzal, hogy a HR területeken egyes folyamatokat digitalizálunk, még nem jelenti azt, hogy eljutottunk a biztonságos fenntarthatósági zónába”

– mondja Lencsés Sándor, az L-SOFT vezérigazgatója.

Hogy mennyire komolyan gondolja az L-SOFT a szoftverfejlesztési és szolgáltatási folyamataiban és a foglalkoztatással összefüggő tevékenységében az ESG alapjaira épített működést?

 

 

Az L-SOFT a HR területet érintő szoftverfejlesztés, a bérszámfejtés, és cafeteria szolgáltatási folyamataiban is a fenntartható és versenyképes működés kulcsfontosságú elemeire koncentrál. A PIRAMIS digitalizációs szoftvermegoldások használatával kapcsolatos tapasztalataikat vevőink folyamatosan mérik és a visszajelzések egyértelműen mutatják, hogy a környezettudatos digitalizációs HR szoftverek találkoznak a munkavállalói igényekkel.

Piramis szoftverek

Speciális foglalkoztatási formák

A tipikus munkaviszonyon túl számos speciális foglalkoztatási formát ismerünk a bérszámfejtésben, ahol el kell térni az általános szabálytól.

Bértranszparencia

A 2026-os EU-s bértranszparencia irányelv átvételére már most el kell kezdeni a felkészülést – különben késő lesz!

NIS2

Mit érdemes tudni a NIS2 Irányelvről? Kiberbiztonsági erősítés az EU-ban – Fontos tudnivalók és hatások az ágazatokra.

Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció

Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció Amikor a digitalizációról beszélünk elsőként még mindig a különböző vállalatirányítási rendszerekre, home office-ra, digitális dokumentumokra és papírmentes irodára, vagy automatizált gépsorokra gondolunk, pedig a digitális...

KÖLTSÉGELEMZÉS és MUNKAIDŐ – NYILVÁNTARTÁS

Hatékony költségelemzést támogató munkaidő-nyilvántartás szoftvert keresel? Az L-SOFT Piramis™ Munkaidőm a megoldás!

Kollektív szerződés problémája

A kollektív szerződés hatályosságának vizsgálata: gyakran figyelmen kívül hagyott probléma a munkajogban.

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott az L-SOFT

Dun & Bradstreet minősítés alapján az L-SOFT pénzügyi stabilitása kiemelkedő, AAA Tanúsítvánnyal a piac megbecsült, kiemelkedő szereplője.

Magyarországon is életbe lép az ESG-törvény

2024 január 1.-től életbe lép Magyarországon is az Országgyűlés által elfogadott ESG-törvény az EU-s szabályozásnak megfelelően.

A szakképzési rendszer legfontosabb változásai

A 2023-as szakképzési rendszer legfontosabb változásai kedvezményeket biztosítanak a duális képzőhelyeken.

ESG megfelelés kihívásai a gyakorlatban

Milyen lépései vannak az ESG rendszerünk kialakításának? ESG megfelelés kihívásai a gyakorlatban, elvárások, információbiztonsági szempontok.