fbpx

Költségelemzést Támogató Munkaidő-Nyilvántartás

A munkaügyi nyilvántartások, munkaidőadat-nyilvántartás és bérszámfejtés általánosan alkalmazott módszereit egyes esetekben el lehet, és szükségszerűen el kell téríteni az általános szabályoktól.

A bérszámfejtési rendszerek általában a megszokott szabályok szerint működnek, egy szakértői rendszer az úgynevezett. lehetőségekre is fókuszál. 

Egyedi igények

Számos esetben merül fel az igény a vállalkozásoknál, hogy a számfejtett bérek és kapcsolódó foglalkoztatói költségek egyes projektekre, költséghelyekre felosztásra kerüljenek.

Ennek megvalósítására több módszer létezik, amelyek közül a munkaidő analitikus felosztása lehet az egyik legideálisabb megoldás.

A felosztás többféleképpen elvégezhető:

 1. A leggyakoribb módja az időadatok felosztásának, hogy a bérelszámolást és főkönyvi feladást követően utólag történik meg az időadatok felosztása, aminek eredménye nem feltétlenül pontos, korrekciót igényelhet, azaz esetenként ezzel a módszerrel végzett költségkimutatások inkább nagyságrendi becslésnek tekinthetőek.
 2. Léteznek ugyanakkor pontosabb költségelemzést támogató módszerek is: ennek a módszernek a lényege, hogy a projektben résztvevő munkatársak napi munkaideje kerül felosztásra, és a számfejtés már ezen az előre felosztott munkaidő-analitikán alapul.  Ilyen analitikus felosztás történhet pl. a projektekre, költséghelyekre.
egyedi szoftverek

Piramis™ megoldás

A PIRAMIS™ önkiszolgáló MUNKAIDŐm megoldást vizsgálva abból a feltételezésből indulunk ki, hogy a felhasználó saját maga rögzíti az időadatokat. Ezen a felületen lehetőséget biztosítunk a munkatársaknak rögzíteni azt az információt is, hogy pontosan mennyi időt töltenek a napi munkaidejükből egy-egy projekten vagy költséghelyen, vagy egyéb területen

A vállalat előre eldöntheti és a szoftver beállításaival központilag szabályozhatja, hogy milyen típusú munkaidő-kódok esetén értelmezhető, végezhető el ez a felosztás.

Azaz a munkatárs rögzíti az adatot, ugyanakkor az adatrögzítéshez szükséges biztonságos keretszabályokat a foglalkoztató alakítja ki és állítja be.

A munkavállaló a saját munkaidejére vonatkozó felosztásokat az érintett napon egyszerűen rögzítheti az előző példánál maradva annak megadásával, hogy mennyi időt fordított egy adott napon egyik vagy másik projektre a munkaidejéből.

Lényeges szempont, hogy az alkalmazás segítse a felhasználót egyes beépített ellenőrzésekkel, amivel kiküszöbölhetőek a téves rögzítések, illetve nyújtson támogatást a gyors adatrögzítéshez.

  Egy ideális munkafolyamatban az adatok a berögzítést követően megtekinthetők, ellenőrizhetők, módosíthatók, majd a felettes jóváhagyja azokat, így a „4 szem elve” is érvényre jut. Az adatok ezt követően átkerülnek a bérelszámolási területre, ahol szükség esetén további ellenőrzések végezhetők.

  Ezzel a módszerrel pontosabb adatok állnak rendelkezésre a költségelemzés során.

  Számos olyan finomhangolt megoldás érhető el a PIRAMIS-ban, amivel a munkáltatóknál felmerülő speciális esetek hatékonyan menedzselhetők.

  Piramis szoftverek

  A fenntarthatóság, mint készség

  Az ESG nem csupán egy újabb jogszabály, lehetőséget ad a vállalatoknak a fenntartható üzleti gyakorlatok kialakítására.

  L-SOFT karrier nap

  2024-ben is karrier napot tartott a Nyíregyházi Egyetem a tehetséggondozás jegyében, melyen az L-SOFT Zrt. is részt vett.

  EcoVadis

  Az EcoVadis elismert fenntarthatósági értékelő platform, amely a vállalatok és beszállítók környezeti és társadalmi teljesítményét vizsgálja.

  L-Soft EcoVadis Minősítés

  Bronz minősítéssel értékelte az L-SOFT Zrt. felelősségvállalási és fenntarthatósági tevékenységét az EcoVadis.

  Speciális foglalkoztatási formák

  A tipikus munkaviszonyon túl számos speciális foglalkoztatási formát ismerünk a bérszámfejtésben, ahol el kell térni az általános szabálytól.

  Bértranszparencia

  A 2026-os EU-s bértranszparencia irányelv átvételére már most el kell kezdeni a felkészülést – különben késő lesz!

  NIS2

  Mit érdemes tudni a NIS2 Irányelvről? Kiberbiztonsági erősítés az EU-ban – Fontos tudnivalók és hatások az ágazatokra.

  Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció

  Kékgallérosok és a munkahelyi digitalizáció Amikor a digitalizációról beszélünk elsőként még mindig a különböző vállalatirányítási rendszerekre, home office-ra, digitális dokumentumokra és papírmentes irodára, vagy automatizált gépsorokra gondolunk, pedig a digitális...

  Kollektív szerződés problémája

  A kollektív szerződés hatályosságának vizsgálata: gyakran figyelmen kívül hagyott probléma a munkajogban.

  Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott az L-SOFT

  Dun & Bradstreet minősítés alapján az L-SOFT pénzügyi stabilitása kiemelkedő, AAA Tanúsítvánnyal a piac megbecsült, kiemelkedő szereplője.