fbpx
 
Lencsés Sándor 1991-ben azért hozta létre az L-SOFT szoftverfejlesztő társaságot, mert agilis, kreatív és az innovációra fogékony informatikai szakemberként saját cégében valósíthatta meg elképzeléseit.

Lencsés Sándor 1961. november 26-án született Nyíregyházán. Diplomáját 1985-ben a kazincbarcikai Nehézipari Műszaki Egyetem Vegyipari Automatizálási Főiskolai Karának mérés és automatizálási szakán informatikai rendszerszervezőként szerezte.  Nyíregyházi kötődése az L-SOFT vállalati struktúrájában a mai napig is jelentős, mivel a termékfejlesztés bázisa és a társaság központja ebben a vidéki városban található, amellett, hogy tanácsadó és bérszámfejtő irodák az ország számos pontján, többek között Budapesten is működnek.

„Olyan probléma nincs, amit ne lehetne megoldani, csak némelyikre esetleg több idő kell…” – Lencsés Sándor egy gyakran ismételt, jellemző kijelentése, melyet munkatársai már jól ismerhetnek.

1991-ben azért hozta létre a szoftverfejlesztő társaságot, mert agilis, kreatív és az innovációra fogékony informatikai szakemberként saját cégében valósíthatta meg elképzeléseit. A kezdetben DOS-os alapokra fejlesztett PIRAMIS humán szakértői rendszert már 1995-ben – a hazai piacon az elsők között – egy stratégiai döntés eredményképpen ORACLE adatbázis-kezelőre kezdték átírni. Így sikerült egy olyan korszerű technológiájú bérügyviteli rendszerrel a hazai piacon megjelenni, amelyet 1998-ban a hazai szakma is elismert egy COMPFAIR Vásárdíjjal. 1998-at követő években többek között a PIRAMIS rendszer bevezetési és projekt módszertanának folyamatos fejlesztése következett, így néhány év leforgása alatt a sikeres projektek eredményeként az ügyfélkör referencia értékű nagyvállalati ügyfelekkel bővült.

 

Az innovatív vezető

Az adatbázis-tervezés, objektumorientált programozás, nemzetközi minőségirányítás, tervezés és projektmenedzsment módszertanok iránti szakmai érdeklődése az L-SOFT Kft.-ben végzett munkájában meghatározó a PIRAMIS rendszer stratégiai termékfejlesztésének irányítója és vezetőjeként. Top vezetői feladatkörének ellátása mellett a technológiai újdonságok kutatás és fejlesztésében, és azok PIRAMIS-ban való implementálásában is aktív szerepet vállal. 2010-ben megjelent a webes alapú PIRAMIS HR önkiszolgáló első verziója, amely megelőlegezi a vezetésével internetes technológián megvalósuló alkalmazásfejlesztés további termékeit.

A csapatépítést támogató vezető

Tulajdonos ügyvezetőként korán megtapasztalta, hogy a bérügyvitel teljes követelményrendszerét lefedő PIRAMIS szoftverfejlesztése különösen egy ilyen folytonosan változó törvényi környezetben, mint a hazai, a lehetőségekhez mérten állandó szakember hátteret igényel. Az évek óta állandó szakmai teamek összeszokott csapatként végzik a fejlesztési és a tanácsadói feladataikat, emellett a munkaerő megtartási törekvések egyik elemeként szakmai képzésük is folyamatos. Munkatársai olyan vezetőként ismerhetik, aki a társaság tevékenységének minden területét ismeri, ezáltal szakmai döntései könnyen érvényesíthetőek.  25 éves tevékenyégének köszönhetően az L-SOFT 2017-ben már több mint 90 főt foglalkoztat két üzletágban, egyik divízió a PIRAMIS fejlesztéséhez és bevezetéséhez, a másik az ugyancsak a PIRAMIS rendszeren alapuló bérszámfejtési szolgáltatáshoz kötődik. A cég 100 százalékban magyar tulajdonú társaságként működik.

Magánélete központjában háromgenerációs, összetartó családja áll. Szívesen hallgat akár munka mellett is zenét, de a tökéletes kikapcsolódást a családdal és barátokkal szervezett programok jelentik.