fbpx

A projektben résztvevők szakmai hozzáértése, és rugalmassága tette lehetővé a projekt sikerességét ” – Czégai Balázs, Groupama Biztosító kompenzációs és munkaügyi vezető

Groupama Zrt.
PIRAMIS™ NYILATKOZATaim
szoftver bevezetése

CÉG NEVE:

| Groupama Biztosító Zrt. |

PROJEKT IDŐTARTAMA:

| 2020. október –
2021. január |

Webes szoftverek
felhasználók számára

1500 fő

Létszám

1500 fő


Iparág

Biztosítás


Bevezetés ideje

2021

> a cégről

A Groupama Csoport a francia – és az európai – biztosítási piac meghatározó szereplője. Több mint 30 000 munkahelyet teremtve, mintegy 9 országban – köztük Magyarországon- nyújt ügyfeleinek kimagasló biztosítási szolgáltatásokat. Magyarországon, a hazai családok, kis- és középvállalkozások ügyfélkörben már 18 éve van jelen többek között lakás-, élet-, baleset-, utas- és társasház biztosítás, CASCO, KGFB, termékgarancia, befektetés / megtakarítás termékeivel. 2008. első felében a társaság megvásárolta az OTP Garancia Biztosító Zrt.-t, és további akvizíciók valósultak meg Törökországban, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában.

A projekt keretében bevezetett PIRAMIS megoldások:

SIKERES BEVEZETÉS ELŐFELTÉTELEI, ELŐKÖVETELMÉNYEI

Az elektronikus megoldás bevezetése egy új termék volt, amelyet egy nagyon leterhelt időszakban (2021.01) kellett bevezetnünk a Groupamánál. A projektben résztvevők szakmai hozzáértése, és rugalmassága tette lehetővé hogy a projekt sikerességét.

EREDMÉNYEK ÉS TAPASZTALATOK

A munkáltatói oldal részéről a HR csapat tagjai voltak nagyon hálásak, hiszen sok adminisztratív terhet vett le a vállukról, lényegesen egyszerűbb lett a folyamat. A munkavállalók pedig üdvözölték az előremutató fejlesztést: örültek, hogy papírmentesen, kényelmesen, 21. századi módon oldottuk meg idén az igazolások kiadását, ill. a nyilatkoztatást.

Tervben van…

A távlati célunk az, hogy minden, a munkaviszony előtt, alatt és után keletkező dokumentumot elektronikusan készítsünk el, megvalósítva a papírmentes működést.

Hatékonyságnövelés a Piramissal

A kollégáknak elegendő volt egy e-mailt küldeni a nyilatkozás megkezdéséről és a főbb tudnivalókról, ezt követően ők a webes felületre belépve tudták leadni a nyilatkozataikat. A beérkezett nyilatkozatokat a HR kollégái jóváhagyták, vagy szükség esetén valamilyen indokkal elutasították, amely alapján a munkavállalók javíthatták azt. Ezzel le is zárult a folyamat, megspórolva rengeteg nyomtatást, aláírást, adatrögzítést, irattározást.