fbpx

Magyarországon is életbe lép az ESG-törvény

 

Elfogadta az Országgyűlés az új ESG törvényt

Az Országgyűlés új ESG-törvény elfogadásával készül az egységes vállalati felelősségvállalásra és fenntarthatóságra.

Az új rendelet kötelezi a nagyvállalatokat ESG-beszámolók készítésére, melyek vizsgálják beszállítói láncokat, környezeti és emberi jogi kockázatokat. Az adatszolgáltatásra vonatkozóan pénzbírságok lehetnek érvényben az ellenőrzés elmulasztása esetén. A törvény adaptálja az EU követelményeit és a vállalatoknak az éves jelentéseket könyvvizsgálói véleménnyel kell ellátniuk. Az első auditált jelentések várhatóan 2025-ben fognak nyilvánosságra kerülni. Az új szabályozás miatt a vállalatoknak sürgősen el kell kezdeniük a felkészülést a megfelelés érdekében.

Meg kell felelni az EU-s szabályoknak

Dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár elmondta, hogy EU-s szabályoknak megfelelően létrehoznak egy ESG Akkreditációs Bizottságot és Nemzeti ESG Tanácsot, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát. A felügyeleti hatóság feladata lesz a vállalkozások ESG célú átvilágítása, a kötelezettségek teljesítésének vizsgálata és az ESG-beszámolók közzététele, melyet évente kötelező lesz benyújtani.

életbe lép az ESG-törvény

Kik tartoznak a törvény hatálya alá?

„Az Országgyűlés tegnapi döntése értelmében: az új törvény hatálya 2024. január 1-jétől kiterjed Magyarország területén székhellyel rendelkező közérdeklődésre számot tartó gazdálkodónak minősülő nagyvállalkozásokra. Míg a hazai nagyvállalkozásokra 2025. január 1-jétől lép hatályba (nagyvállalatnak minősül, ahol 3 kritériumból 2 meghaladja a minimum értéket: 250 alkalmazott, 20 milliárd Ft árbevétel, 10 milliárd Ft mérlegfőösszeg).” -írja a Portfolio.

Ez azt jelenti, hogy minden nagyvállalatnak és tőzsdén jegyzett kis- és középvállalkozásnak kötelező fenntarthatósági jelentést készítenie, melyről az európai parlamenti és tanácsi irányelv (CSRD – Corporate Sustainability Reporting Directive) rendelkezik. A jelentést a pénzügyi beszámolóval együtt kell elkészíteni, ami nem csak az átláthatóságot növeli, hanem a vállalatok tevékenységei is összevethetőek lesznek a versenytársakéival.

A törvény megalkotása fontos lépés a fenntartható gazdaság elérése felé. A kötelezett vállalatoknak azonban fel kell készülniük a jelentéstételre, amely újfajta adatgyűjtési és auditálási folyamatokat igényel. Az audit eredményét kijelölt könyvvizsgálónak kell véleményeznie. A felkészülésre 1000 hazai nagyvállalat esetében 12 hónap áll csak rendelkezésre.

„Okos HR” megoldások segíthetik az ESG törekvéseket

A vállalatok folyamatos lépéskényszerben vannak: vizsgálniuk kell, miként feleljenek meg a digitalizációs kihívásoknak és ezzel együtt az ESG által támasztott fenntarthatósági követelményeknek. A szoftverek kiválasztáskor a funkcionális megfelelőség mellett azonos mértékben hangsúlyos és lényeges szempont a folyamatban feltárt üzleti kockázatok csökkentése.

Az L-SOFT a HR területet érintő szoftverfejlesztési, bérszámfejtési és cafeteria szolgáltatási folyamataiban is a fenntartható és versenyképes működés kulcsfontosságú elemeire összpontosít. A fő fejlesztési irány olyan új, innovatív „okos HR” szoftvermegoldások és szolgáltatások kialakítása, amelyek a HR tevékenységek legszélesebb körű digitalizációjához és az ESG – fenntarthatósági – célkitűzések megvalósításához együttesen járulnak hozzá.

Piramis szoftverek

Kollektív szerződés problémája

A kollektív szerződés hatályosságának vizsgálata: gyakran figyelmen kívül hagyott probléma a munkajogban.

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott az L-SOFT

Dun & Bradstreet minősítés alapján az L-SOFT pénzügyi stabilitása kiemelkedő, AAA Tanúsítvánnyal a piac megbecsült, kiemelkedő szereplője.

A szakképzési rendszer legfontosabb változásai

A 2023-as szakképzési rendszer legfontosabb változásai kedvezményeket biztosítanak a duális képzőhelyeken.

ESG megfelelés kihívásai a gyakorlatban

Milyen lépései vannak az ESG rendszerünk kialakításának? ESG megfelelés kihívásai a gyakorlatban, elvárások, információbiztonsági szempontok.

Hogyan feleljünk meg az ESG elvárásoknak?

HR-kihívások újratervezése az EU fenntarthatósági (ESG) előírásai miatt. Hogyan felelhetünk meg az ESG elvárásoknak okos-HR szoftverekkel?

A MASZSZ nem írja alá a minimálbér-megállapodást

Megszületett a 2024-es minimálbér-emelésről szóló megállapodás, a MASZSZ szociálpolitikai okok miatt nem írja alá.

Munka Törvénykönyv és Uniós Nem Megfelelősség

Dr. Fodor T. Gábor cikksorozatában tovább vizsgálja az uniós megfelelőségi kérdéseket a Munka Törvénykönyve munkaidős fejezete kapcsán.

Szolgáltatás Kiszervezés: Növekvő Üzleti Trend

Ismerd meg a növekvő üzleti trendet: a szolgáltatás kiszervezés hatékony stratégia a vállalati versenyképesség növelésére és a sikerre.

Szabálysértő a Munkaidő szabályozás?

„Szabálysértő a munkaidő szabályozás? Mi lesz az Európai Bíróság ítélete a magyar munkaidő és pihenőidő szabályozás tekintetében.”

Végrehajtói letiltás és levonás munkabérből

Ismerje meg a Munka Törvénykönyvének (Mt.) rendelkezéseit a munkabér levonásáról és végrehajtásáról. Tudjon meg részleteket a levonási szabályokról, a levonásmentes munkabérrészről és a munkáltatói felelősségről a végrehajtás során.