fbpx

A MASZSZ nem írja alá a minimálbér-megállapodást

2023. 11. 16-án megállapodás született a minimálbér-emelésről a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülésén a munkaadók és a munkavállalók között, derül ki a szaktárca tájékoztatásából.

Legalább 15% és 10% emelésre számíthatunk

A Gazdasági Minisztérium bejelentése alapján 2023 decemberétől 15 százalékkal emelkedhet a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum összege.

  • Ez alapján a minimálbér bruttó 266 800 Ft-ra emelkedik, melynek nettó értéke kedvezmények nélkül 177 400 Ft.
  • A garantált bérminimum decembertől bruttó 326 000 Ft lesz, kedvezmények nélkül nettó 216 800 Ft.

2024 januártól a Kormány szándéka szerint további 4-5 százalékos emelkedésre számíthatunk.

A Felek ajánlást fogalmaznak meg arra vonatkozóan, hogy a versenyszférában a lehetőségek figyelembevételével 2024. évben is meg kell őrizni a bérek reálértékét, ezért minden vállalkozást a saját üzleti, pénzügyi és bérpiaci helyzetének megfelelően további béremelésre ösztönöznek.

2024 minimálbér-emelés megállapodás

Fotó: Papp Szabolcs, www.kormany.hu

Veszélyben a megállapodás?

A MASZSZ (Magyar Szakszervezeti Szövetség) szociálpolitikai okokból nem írta alá a megállapodást, ugyanis kevesli a garantált bérminimum-emelés mértékét. A közleményben Zlati Róbert elnök emlékeztetett: a szövetség hetekkel ezelőtt leszögezte, és végig ki is tartott amellett, hogy kevesli a 10 százalékos emelést. 

Álláspontja szerint nem akadályozták a tárgyalásokat, csak kitartottak a garantált bérminimumért dolgozó legszélesebb munkavállalói réteg érdekei mellett.

A MASZSZ elnöke kiemelte: az év egészére 17,5-17,7 százalékos az inflációs előrejelzés, és a garantált bérminimumot keresők vásárlói kosarában éppen a legnagyobb tétel, az élelmiszer drágult mindennél jobban. Nekik a 10 százalékos mérték nem jelent érezhető életszínvonal-emelkedést, ugyanakkor jóval többen vannak, mint a minimálbérért dolgozók, akik most 15 százalékos emelést fognak kapni – fűzte hozzá.

A kialakult helyzet nincs hatással a VKF döntésére. A MASZSZ tartózkodása ellenére a jelenlegi megállapodás szerinti béremelést mindenki meg fogja kapni decembertől.

Korábbi cikkeink:

ESG megfelelés kihívásai a gyakorlatban

Milyen lépései vannak az ESG rendszerünk kialakításának? ESG megfelelés kihívásai a gyakorlatban, elvárások, információbiztonsági szempontok.

Hogyan feleljünk meg az ESG elvárásoknak?

HR-kihívások újratervezése az EU fenntarthatósági (ESG) előírásai miatt. Hogyan felelhetünk meg az ESG elvárásoknak okos-HR szoftverekkel?

Munka Törvénykönyv és Uniós Nem Megfelelősség

Dr. Fodor T. Gábor cikksorozatában tovább vizsgálja az uniós megfelelőségi kérdéseket a Munka Törvénykönyve munkaidős fejezete kapcsán.

Szolgáltatás Kiszervezés: Növekvő Üzleti Trend

Ismerd meg a növekvő üzleti trendet: a szolgáltatás kiszervezés hatékony stratégia a vállalati versenyképesség növelésére és a sikerre.

Szabálysértő a Munkaidő szabályozás?

„Szabálysértő a munkaidő szabályozás? Mi lesz az Európai Bíróság ítélete a magyar munkaidő és pihenőidő szabályozás tekintetében.”

Végrehajtói letiltás és levonás munkabérből

Ismerje meg a Munka Törvénykönyvének (Mt.) rendelkezéseit a munkabér levonásáról és végrehajtásáról. Tudjon meg részleteket a levonási szabályokról, a levonásmentes munkabérrészről és a munkáltatói felelősségről a végrehajtás során.

HR-analitika III.

Milyen előnyökkel jár a HR-analitika a döntéshozatalban és milyen veszélyei vannak a munkavállalók adatait érintő adatvédelemben?

HR-Analitika a jövő? II.

Mi az a BIG DATA, mik a jövőbeli trendek a HR-analitika területén? Hogyan segítheti a cégeket a jövőben a HR-elemzés?

HR-analitika a jövő? I.

Mi az a HR-Analitika és miért válik létfontosságúvá a vállalatok jövőjében? Miért fontos követendő trend a HR-elemzés? Körül járjuk a témát!

3+1 TIPP: kerüld el a rossz vezetői döntéseket!

Milyen tényezők befolyásolnak minket a mindennapi döntéshozásban és hogyan kerülheted el a rossz vezetői döntéseket? 3+1 tippel segítünk!

Munka, munkaidő, integrált szoftverek