fbpx

 

A PIRAMIS™ SZABADSÁGom, mint a PIRAMIS™ Önkiszolgáló HR többi webes funkciója, egyszerűen egy böngészőből (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome stb.) elérhető a munkavállalók számára. Integráltan működik a vállalat PIRAMIS™ adatbázisával, az abban tárolt adatokat jeleníti meg. A könnyű kezelhetőség mellett kellemes grafikai látvány fogadja a bejelentkező munkavállalót.

Az önkiszolgáló szabadságtervezés és szabadságigénylés, valamint a vezetők számára elérhető jóváhagyó lehetőség teljes egészében kiváltja a papíralapú szabadságigénylési folyamatokat.

A PIRAMIS™ SZABADSÁGom, mint a PIRAMIS™ Önkiszolgáló HR többi webes funkciója, egyszerűen egy böngészőből (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome stb.) elérhető a munkavállalók számára. Integráltan működik a vállalat PIRAMIS™ adatbázisával, az abban tárolt adatokat jeleníti meg. A könnyű kezelhetőség mellett kellemes grafikai látvány fogadja a bejelentkező munkavállalót.

Az önkiszolgáló szabadságtervezés és szabadságigénylés, valamint a vezetők számára elérhető jóváhagyó lehetőség teljes egészében kiváltja a papíralapú szabadságigénylési folyamatokat.

Termék fő tulajdonságai

Az oldalon való egyszerű navigálás érdekében kérjük kattintson az alábbi linkekre

Mobilitás

A bevezetést követően a munkavállalónak nem kell a szabadságos tömbbe írni és aláíratni a felettes vezetőjével az igénylését, sőt, akár otthon a családdal egyeztetve megtervezheti a szabadságos időszakait.

A felettes vezető is helytől, időtől függetlenül jóvá tudja hagyni a beosztottai szabadságos napjait mobiltelefonján vagy tabletjén.

Szabadságkimutatás

A munkavállaló gyorsan áttekintheti a számára fontos információkat a szabadságkimutatásán:

 Szabadságtervezés, -igénylés

A szabadságtervezés felület kialakításánál kiemelt szempont volt a könnyen kezelhető naptárszerű megjelenítés, amely akár az éves szabadságtervezést is könnyen megvalósíthatóvá teszi. A PIRAMIS™ -ban rendszerszinten is megszokott automatizmusok, ellenőrzések már a tervezésnél is segítik a felhasználót, így a munkavállaló hibás szabadságterv adatot, szabadságigénylést nem tud rögzíteni.

Miután a dolgozó rögzítette a szabadságigényét, az csak egy “munkaközi”, ideiglenes állapotba kerül, így lehetősége nyílik a munkavállalónak arra, hogy a még tervezett szabadságigényléseit is berögzíthesse anélkül, hogy továbbítaná az igényét a jóváhagyónak.

Amikor a szabadságigénylő dolgozó úgy dönt, hogy elérkezett az ideje, és valóban érvényesíteni szeretné a berögzített szabadságát, lehetősége van a rendszerben a napot, vagy időszakot készre jelenteni ezáltal elindítja az igénylési folyamatot.

A felettese ezt követően már egyszerűen értesül a beosztottja szabadságigényéről – köszönhetően az automatikus push és e-mail értesítéseknek – könnyedén elbírálhatja, majd jóváhagyhatja vagy esetleg elutasíthatja az igénylést.

A felettes jóváhagyását követően végéhez ér az igénylési folyamat, érvényre jut a kiválasztott szabadságnap, vagy időszak.

 

Mi történik akkor, amikor a szabadságigénylő meggondolja magát, nem szeretné igénybe venni a már jóváhagyott szabadságát?

Lehetősége nyílik arra is, hogy rögzítsen “Szabadság jóváhagyás visszavonási kérelem” állapotot a kiválasztott napokra, nyilván ezt csak az előzőleg már készre jelentett napok esetében tudja megtenni.

Erről a szándékáról ezúttal is automatikusan értesül a jóváhagyó vezető, így a beosztottjának ezt a szándékát is lehetősége nyílik jóváhagyni, vagy elutasítani.

 

Eltérhet a szabadságigénylés folyamata a vezetők esetében, akik esetleg maguk is szabadságigény jóváhagyók?

Igen! Ezek a vezetők akár a saját szabadságukat is jóváhagyhatják, amennyiben a vállalat belső folyamatai biztosítják számukra ezt a lehetőséget. Természetesen ebben a folyamatban esetükben a “Szabadság jóváhagyás visszavonási kérelem” nem értelmezett, hiszen maguk végzik a saját igénylésük készre jelentését és jóváhagyását.

Az Önkiszolgáló HR megoldásunkban már megszokott színezés segíti ezúttal is a munkavállalót az adatok, információk kiemelésével a szabadságigénylésben.

Ütközések

Mi történik akkor, amikor a csoport bizonyos tagjai nem mehetnek egyszerre, egy időben szabadságra?

Láthatják a szabadságukat tervező munkatársak a velük egy csoportba tartozók szabadságos napjait, hogy a saját igénylésüknél figyelembe vehessék?

A PIRAMIS SZABADSÁGom program a már említett naptárszerű felületén könnyedén megjelenítheti a vele egy csoportba sorolt munkatársai szabadágos napjait.

Így már a tervezésénél figyelembe veheti a kollégái szabadságos időszakait.  Óriási segítség ez például akkor, amikor a vállalati előírások szerint bizonyos munkakörökben a minimális létszámnak dolgoznia kell.

Értesítések

Már említettük az értesítéseket a szabadságigénylési folyamatban, de hogyan is működnek ezek?

A PIRAMIS SZABADSÁGom szoftverben fontos szerepet játszik az értesítési rendszer. Miután a munkavállaló készre jelenti a szabadság adatát, automatikusan értesítést kap a felettes vezető, így értesül a jóváhagyási feladatról.

A szabadságos napot, vagy időszakot a munkavállaló könnyedén kiexportálhatja, majd egy-két kattintással importálhatja az outlook naptárába, hogy ott is nyomon követhesse.

A PIRAMIS Önkiszolgáló HR értesítési rendszeréről további információk

 

 

Szabadság jóváhagyás

A munkavállaló által készre jelentett szabadság ténye megegyezik a papír alapú szabadság tömbbe kiírt szabadsággal.

A következő offline lépés az lenne, hogy felettes aláírja a szabadságtömbben az engedélyezést, ezt a lépést váltja ki a szabadság jóváhagyása funkció.

A szabadság jóváhagyás felület hasonlít a munkavállalói tervező és igénylő felületéhez. A felettes vezetőnek is naptárformátumban jelennek meg a szabadság adatok. Itt látja azokat a szabadság napokat, amelyeket a munkavállalója bejelölt és készre jelentett.

A jóváhagyást követően a munkavállaló értesítést kap a jóváhagyott szabadságról.

A szabadságtervezés és szabadságigénylés webes vállalati
szoftvere.

KÉRJE AJÁNLATUNKAT

PIRAMIS™ PROGRAMOK

 

Kérdése van?

Tegye fel

bátran!

10 + 13 =