fbpx

A hrnews.co.uk által közzétett kutatási eredmények szerint az európai vállalatok nem automatizálják a hibrid munkavégzéshez kapcsolódó folyamataikat, annak ellenére, hogy az alkalmazottak a manuális folyamatok digitalizálását javasolják.

3000 irodai dolgozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban.

A felmérésből kiderült, hogy a legtöbb európai alkalmazott úgy gondolja, a folyamatok digitalizálása javítja a munkájuk eredményét, csökkenti a munkaterheket. A kapcsolódó hibrid foglalkoztatási folyamatokat lefedő szoftverek, irodai foglalási rendszerek hiánya hátráltatja őket.

Ez a visszajelzés rávilágít arra, hogy a munkáltatóknak a bevezetéseket megelőzően konzultálniuk kell a munkavállalókkal, kommunikálniuk kell az elvárt eredményeket, a munkavégzésükre gyakorolt hatásokat, mielőtt a digitalizációs folyamat megvalósítába kezdenek. A túlterhelés lehetősége riasztó lehet a munkavállalók számára, annyira, hogy akár a  munkahelyváltást is fontolóra vehetik.

Mivel a munkáltatók ösztönzik a munkavállalókat, hogy visszatérjenek az irodákba, akár részlegesen is, létfontosságúvá vált a kutatás szerint, hogy bevezessenek olyan szoftvereket, amelyek megkönnyítik ezt az átállást.

Azonban az európai irodai dolgozók 54%-a szerint nem változott a hot desk, vagy share desk foglalásokat adminisztráló szoftverberuházások száma.

A Ricoh Europe vezérigazgatója szerint Elmúltak azok az idők, amikor az alkalmazottak a munkahelyüket féltették az automatizálástól. 


A technológia és az automatizálás értéke, ha hatékonyan alkalmazzák, időt szabadít fel az értékesebb tevékenységek számára.


A munkáltatók, akik nem építik be az automatizálást a hibrid munkavégzéshez kapcsolódó folyamataikba, elszalasztanak egy fontos lehetőséget a működés javítására, miközben a teljes munkaerő morálját és termelékenységét növelik.”