fbpx

5 tipp a sikerért, mert PIRAMIS bevezetési projektekkel elkerülhetők a buktatók!

A bérügyvitelt is érintő szoftverbevezetések időszaka jellemzően az év vége, következő év eleji éles indulással.
Az év közi bevezetés rejt néhány csapdát, melyek bizony veszélyeztethetik a bérprogram bevezetési projektünket. Előfordulhat viszont, hogy nincs más választásunk, mert pl. hirtelen új szolgáltatót kell találnunk, vagy olyan kritikus információigényt kell kiszolgálnia a HR-nek, amelyet már nem tud lefedni a meglévő szoftver….

Nézzük a tippeinket, amelyek sikeressé teszik az L-SOFT ügyfeleket az év közi szoftverváltásban is!

  1. tipp – PIRAMIS adatbetöltések: már az egyeztetések, döntéselőkészítés korai szakaszában egyeztetjük, hogy a PIRAMIS bérprogramba milyen adatokat kell feltölteni, közösen döntünk arról, milyen mértékig szeretnénk betölteni az aktuális év már számfejtett analitikus adatait.
  1. tipp – PIRAMIS gépi migráció: saját fejlesztésű szoftveres adatbetöltés lehetősége, mellyel az új – PIRAMIS bérprogramot – feltölthetjük a régi szoftver előzményadataival. Óriási segítség, a bevezetési projekt munkaórákat drasztikusan tudjuk csökkenteni!
  1. tipp – A projektcsapat: jelöljük ki annak tudatában a szoftverbevezetés projektcsapatát, hogy az év közi bevezetés során is párhuzamosan folyik a munka a HR-en meglévő szoftverben és az új szoftver bevezetési munkájában.
    A projektcsapat tagjainak időt kell tudnunk biztosítani az egyeztetésekre, helyzetfelmérésekre, az adatbetöltések ellenőrzésére, és folytathatnánk a sort…
  1. tipp – Felhasználók oktatása: ne spóroljunk a felhasználók oktatásán! A bérügyvitelen, HR-en mindig nagyüzem van a havi rendszerességű feladatok miatt, havonta számfejteni kell, adatokat kell szolgáltatni a munkavállalók, a hatóságok, a menedzsment felé….
    Hihetetlenül összetett terület, és minél több részleget érint a HR-en a szoftverbevezetés, annál bonyolultabbá válhat a projekt.
    De! A szoftvert kezelő kollégáknak magabiztosan kell tudniuk kezelni az új szoftvert, segítsük őket abban, hogy a stressz jelentős részét feloldjuk azáltal, hogy felkészültebben indíthatják a következő számfejtési időszakot az új szoftverrel!
  1. tipp – Kulcsfelhasználók kijelölése: jelöljünk ki kulcsfelhasználókat azok közül, akik könnyebben tudták elsajátítani a felhasználói oktatás anyagát, gyorsabban átlátták az új szoftver logikáját. Ők lesznek majd azok, akik tudják az élesben végzett munka során segíteni a szoftverkezelésben a többi kollégát, akik esetleg még bizonytalanok.

 

Az L-SOFT PIRAMIS bérügyviteli, HR szoftvereit év közi bevezetéssel is szállítja. Önök is váltanának?