fbpx

A bérprogramba naponta óriási mennyiségű személyügyi, bérügyviteli adatot rögzítenek be a felhasználók és természetesen ezeket feldolgozva sokszorozódik a személyügyhöz, bérszámfejtéshez kapcsolódó HR adatmennyiség.

A vállalati stratégiai tervezés időszakában óriási jelentősége lesz az egyedi igények szerint csoportosítva kinyerhető adatoknak, szuper HR listáknak!

A PIRAMIS erőssége, hogy egyedi, akár nagyvállalati folyamatokhoz is könnyedén igazítható, többek között a rugalmas beállítási lehetőségei miatt.

Így az adatbázisban tárolt, a vállalat számára felbecsülhetetlen értékű adatok a felhasználók által rendszerezett formában ki is listázhatók. És hogyan támogatják ezek a kimutatások a vállalat HR budget alkotását a stratégiaalkotást?

Tehát jövünk 3 étvágygerjesztő tippel, mert a büdzséalkotók listáinak, kimutatásainak lehetősége széleskörű , ha a PIRAMIS-ról van szó:

 

1. tipp – a költségtervezés bármelyik módszerét is választja egy vállalat, szüksége lesz olyan személyügyi és bérügyviteli adatokra, amelyek gyakorlatilag bázisinformációként szolgálnak például az esetleges problémák feltérképezéséhez.

A PIRAMIS kimutatások jelentős része táblázatos formátumú, ami azt jelenti, hogy akárcsak egy már jól ismert Excel táblázatban, itt is könnyen mozgathatók, be-kikapcsolhatók az oszlopok, szűrések, összesítések állíthatók be. Így ezeknél a kimutatásoknál is megvalósul az egész PIRAMIS-ra jellemző elv, hogy a felhasználó óriási szabadságot kap a beállítások területén!

Például ilyen lehet a visszamenőleges bérváltozás kimutatás, amelyből megtudhatjuk, hogy az előző hónapokra felvitt munkabéremelés milyen hatással volt az alapbérre, kiegészítő bérekre, betegszabadságra.

A táblázatos típusú lekérdezéseink másik példája a stratégiaalkotás támogatására a PIRAMIS munkaidőkimutatás, amelyen az adatok dolgozónként, de akár összesítve szervezeti egységenként, vagy költséghelyenként, munkaidőkódonként kérhetők le tetszés szerinti paraméterezéssel.

 

2. tipp – mindenképpen meg kell említeni a PIRAMIS vállalati bérösszesítőt, amely PIVOT technológiával is támogatott. Ez a technológia nem egyszerűen csak az adatsorok testreszabhatóságával lesz kivételesen jól használható a büdzsétervezéshez, hanem a grafikonos megjelenítésével nagyszerűen használható a beszámolókhoz, tervekhez.

Hihetetlenül egyszerűen kijelölhetők a számunkra érdekes adatsorok, amelyek azonnal megjelennek a kiválasztott típusú diagrammban, és hihetetlenül informatív!

 

3. tipp – a PIRAMIS szabadformátumú listázási lehetősége már sok-sok éve az ügyfeleink rendelkezésére áll. Ami miatt fontos beszélnünk róla az, hogy a visszajelzések alapján a hazai piacon csaknem egyedülálló kimutatási lehetőség.

A nagyvállalatokra gyakran jellemző bonyolult, egyedi folyamatokból adódó ad-hoc igényekre is fel akartuk készíteni a PIRAMIS-t. A büdzsé és stratégiaalkotás egy része a HR területen bér adat, munkaidő és létszám adatok kombinációjából tevődik össze.

Egyértelmű, hogy amilyen adat berögzítésre kerül a PIRAMIS-ban, ebben a listázóban kinyerhető tetszőleges csoportosításban, tényleg az egyedi igények szerint!

Óriási szabadságot ad ez a lehetőség, például bármilyen vezetői ad-hoc igénynél!