fbpx

Kardos Zoltánné az L-SOFT bérszámfejtés szolgáltatás üzletágának igazgatója. A kiövetkező videóban megnézheti, mint mond az 5 tippjéről.

1. tipp – kérdés: Lehet jelentősége a bérszámfejtés kiszervezésénél annak, hogy mikorra ütemezzük a döntéselőkészítést, majd az éles indulást?

Éva: Bizony, óriási jelentősége van a kezdeti adatfeltöltések, sőt, akár a kapcsolódó költségek szempontjából is!  Naponta tapasztalom, hogy sokan meglepődnek ezen, de kulcsinformáció a kiszervezés projekt szempontjából az, hogy mikor történhet az első számfejtés. A jól előkészített januári éles indulás minden szempontból az optimális.

DE! Örömmel mondhatom, hogy nálunk az L-SOFTnál az évközi éles indulás is megoldható, sőt a legújabb fejlesztésekkel sikerült megoldani, hogy az adatbetöltések is túlnyomórészt szoftveresen történjenek, vagyis spórolunk az emberi idővel, így a költségekkel is!

Tehát ha kiszerveznénk a bérszámfejtést, időben kezdjük el előkészíteni az ideális projektet, és időzítsük a következő év elejére az éles indulást!

2. tipp – kérdés: Következő tipped a szolgáltatói oldalon ritkán említett felelősségbiztosítás. Az L-SOFT nagy értékű felelősségbiztosítás kötött a bérszámfejtés szolgáltatás tevékenységére. Miért?

Éva: Miért? Mert hihetetlen biztonságot ad mind az ügyfél, mind a szolgáltatói oldalon. Míg a házon belül tartott számfejtésnél a vállalat a saját forrásaiból téríti meg az ügyintéző hibájából bekövetkezett káreseményt, addig mi a biztosítás terhére térítjük meg a kárt az ügyfelünknek, ha esetleg ilyen bekövetkezne.

Nagyszerű, folyamatosan képzett, felkészült kollégáim vannak, akik abszolút professzionális módon végzik a munkájukat, mi hasonlóan professzionális módon igyekszünk megteremteni a munkájukhoz az elérhető legoptimálisabb feltételeket – és ebbe mindenképpen beletartozik a felelősségbiztosítás is!

3. tipp – kérdés: A munkaidő-kezelésről elmondható, hogy könnyen rizikóssá válhat. Milyen tipped van a kezelésére?

Éva: Igen, a jelenléti adat a bérszámfejtés egyik kiinduló adata. Óriási jelentősége van, hogy helyesen képződnek-e le a munkaidőadatok? Mi, az L-SOFTnál számtalan lehetőséget tudunk felajánlani az érdeklődőknek, ha hozzánk szervezik ki a számfejtést. Rögzíthetik továbbra is az ügyfél adminisztrátorai, de a mi kollégáink is. Fejlesztőink össze tudják kapcsolni a PIRAMIS bérprogramunkat – amit a számfejtéshez használunk – és az ügyfél beléptető rendszerét, így automatikusan érkezhetnek innen is az adatok.

Sőt, rögzítheti maga a munkavállaló is a jelenléti adatát, ha a MUNKAIDŐm webes szoftverünket vezetik be.

Hihetetlenül széles ezen a téren is a portfóliónk, fogadjanak meg egy tanácsot, ne bajlódjanak a papírral és az Excel táblázatokkal!

4. tipp – kérdés: a negyedik tipped a hozzáférés a saját adatbázishoz. Miért? Mit jelent ez?

Éva: Az ügyfél érdeke, igénye gyakran, hogy például a HR-ük rögzítse a munka, egyéb szerződéseket, jelenléti adatokat, ad-hoc igényeik szerint kérhessenek le kimutatásokat. A mi bérszámfejtés szolgáltatásunkkal megbízóink hozzáférést kaphatnak a saját adatbázisukhoz és a bérszámfejtéshez használt PIRAMIS szoftverhez olyan mértékben, amilyen szinten ezt igénylik.

Úgy gondolom, hogy az ügyfelek a bérügyvitelüket magasabb szintű szolgáltatás eléréséért szervezik ki, hát velünk ezt érhetik el ezzel a rugalmasan kezelt szolgáltatásportfólióval!

5. tipp – kérdés: utolsó tipped szakemberek folyamatos biztosítása egy olyan területen, ami ügyfélnél egy back office tevékenység

Éva: Igen, mert könnyen előfordulhat, hogy a cég nem tudja a back office tevékenységhez folyamatosan biztosítani a képzett szakembereket. Nem is csoda, mert éppen elég erőforrást igényel a fő tevékenységi területe. Azonban a bérszámfejtés folyamatosan változó, kényes terület, az itt dolgozó kollégák képzését folyamatosan fókuszban kell tartani. És ezen túl nem elég a minimumlétszámot fenntartani, de még a helyettesítésről is gondoskodni kell.

Ezért is kell végig gondolkodni, felmérni: ha problémás, adjuk oda a feladatot, ahol ez lesz a fő tevékenység. És a mi bérszámfejtés outsourcing üzletágunkban az lesz!