fbpx

A papírmentes iroda, mint fogalom, már régóta a köztudatban él, de 2021-ben hogyan tudod meghatározni, mitől lesz zöldebb a PIRAMISt alkalmazó ügyfelek HR-e?
Igen, a döntéselőkészítési folyamatokban rendszeresen felbukkant a papírmentes iroda, mint elvárás.
Bár a papírmentes iroda elve régóta a köztudatban van, a HR sajnos mindezidáig még közel sem tudott 100%-ban papírmentessé válni! Egyrészt akadályozta a totális papírmentességet törvényi háttér, másrészt a vállalatok digitalizációs hajlandósága és eszközei.
Azonban ma már elmondható, hogy például az ingyenes munkavállalói e-aláírás lehetőségének megteremtésével óriási lépést tehetünk a tényleges papírmentesség felé!
Mert ettől kezdve már a vállalatok kezdeményezésén és elkötelezettségén múlik, hogy például egy munkavállalói szerződést teljesen elektronikusan hitelesít-e mindkét oldal, és még sorolhatnám azokat a HR dokumentumokat, amelyek a mai napig is elképzelhetetlen, hogy ne nyomtatnák ki, hogy a felek aláírják.
A mi jelenlegi, és jövőbeli fejlesztéseink a PIRAMIS rendszerünkben már ezt a totális papírmentességet célozzák!

Milyen HR-es területre készültek szoftvereitek, amelyek zöldebbé tehetik a kapcsolódó HR folyamatokat?
Én személy szerint is szeretem a tudatot, hogy iparágunk által, szoftvereinkkel képessé tehetjük ügyfeleinket arra, hogy a HR folyamataikban is tegyenek lépéseket a fenntartható fejlődés, a környezetterhelés csökkentése felé.
Tisztában vagyunk azzal, hogy attól, hogy digitálissá válik egy folyamat, nem lesz automatikusan 0 a vállalat ökológiai lábnyoma. Azonban igenis, óriási lépés a fenntartható megoldások felé!
Az önkiszolgáló HR megoldásaink közül kiemelném a nyilatkoztatást – ebbe beleértem a cafeteria nyilatkozatokat is – az igazolások kiadását, a munkaidő-rögzítést, szabadságigénylést, amelyek eddig abszolút papír alapúak voltak. Sőt, gondoljunk például a havi fizetési lapok kiadására, ez is egy havonta ismétlődő nagy papírfogyasztású folyamat volt.
A vállalat munkavállalóinak számával arányos módon mutatható ki, mennyire lesz a PIRAMIS szoftverek bevezetését követően zöldebb, fenntarthatóbb az a HR folyamat.

Mennyire prior a zöld, vagy fenntartható HR folyamat szerinted ma, 2021-ben?
Abszolút, és egyre növekvő mértékben. Az értékesítésünkhöz beérkező érdeklődések, a döntéselőkészítés során a beszélgetéseinkben felmerül igényként, vagy jövőbeli elvárásként, hogy a bevezetésre kerülő szoftver minél inkább támogassa a vállalat fenntarthatósági törekvéseit.
Az önkiszolgáló HR szoftvereink bemutatói során az érdeklődők számára is mindig egyértelművé válik, hogy akár megdöbbentő mértékben csökkenhető a papírfelhasználás, ezáltal a kapcsolódó CO2 kibocsátás.
A szoftvereinkhez kapcsolódó technológiai fejlesztésünk komoly üzenet, amellyel szeretnénk elérni, hogy a fenntarthatóság mindig döntő érv és érték legyen a vállalati beruházások esetében!

 

További információ: https://www.lsoft.hu/fenntarthatosag-piramis-szoftverekkel/