fbpx

2019. január 1-jétől1 változnak a sportrendezvényre2 és kulturális szolgáltatás igénybevételére3 szóló belépőjegy, bérlet adómentes juttatásának feltételei.

2019. január 1-jétől4 adómentes a kifizető által magánszemélynek ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott sportrendezvényre5 és kulturális szolgáltatás igénybevételére6 szóló belépőjegy, bérlet, könyvtári beiratkozási díj. A juttatások akkor adómentesek, ha ugyanazon kifizető és magánszemély között azok összege nem haladja meg az adott évben érvényes minimálbér összegét.

A magánszemélynek ki nem osztott belépőjegyet és bérletet kivéve visszaváltható formában nem adható adómentesen a juttatás. Az adómentesség nem áll fenn akkor sem, ha a kifizető utalvány formájában biztosítja a belépőjegyet, vagy bérletet. 

______________________________ 

1 személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú melléklet 8.28. pontja 
2 a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó 
3 muzeális intézmény és művészeti létesítmény, kiállítóhely kiállítására, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadásra, közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás igénybevételére 
4 személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú melléklet 8.28. pontja 
5 a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó 
6 muzeális intézmény és művészeti létesítmény, kiállítóhely kiállítására, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadásra, közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás igénybevételére