fbpx

2008.09.22.

 

A TESCO az L-SOFT PIRAMIS™ mellett döntött! 2009-től a TESCO-GLOBAL Áruházak ZRt. több ezer munkavállalójának munkaidőbeosztását, szabadság- és bérköltség-tervezését az L-SOFT rendszerével végzi!

A kereskedelmi tevékenységben foglalkoztatott munkavállalói állomány szabadság és munkaidő tervezése a legkorszerűbb informatikai támogatást igényelte.

A TESCO munkaidőbeosztás, szabadság – és bérköltség tervezés feladatokra kiírt tenderében komplex követelményrendszerben fogalmazta meg elvárásait.  

A fejlesztendő terület összetettsége és a feladat súlya szerint körültekintően megtervezett többfordulós kiválasztási folyamat során a nyertes beszállítónak rendelkeznie kellett a területet érintő megfelelő referenciával, gazdasági háttérrel, és  a témához kapcsolódó gyakorló tapasztalattal bíró szakember gárdával. Az egyedi igények miatt a döntéshozók mérlegelték a nyertes pályázó több éves fejlesztői tevékenységét és nagyvállalati tapasztalatát.

A pályáztatás utolsó fordulójában végül az L-SOFT Kft. mellett döntött a szakmát és tulajdonost képviselő döntéshozó kör. 

A PIRAMIS rendszer munkaidő-rögzítéshez, beosztás- és bértervezéshez kapcsolódó alkalmazásai nagyvállalati ügyfélkörünkben már bevezetett termékek. A TESCO igényei szerinti fejlesztésekkel készülő szoftverrel szemben fontos elvárás, hogy a kapcsolódó területek informatikai rendszereivel integrált módon működjenek. 

Az éves munkavállalói szabadságterv, a dolgozói munkaidő beosztás tervezése, a gyakornok és a kölcsönzött állomány igény rögzítése a napi szintű erőforrás gazdálkodás tervezéshez nyújtanak támogatást. A bérköltség tervezés kimutatásai – többszintű igényrendszer szerint – a TESCO üzleti tervéhez szolgáltathatnak elemezhető humánerőforrás gazdálkodási mutató és mérőszámokat. 

A fejlesztési – bevezetési projekt jelenleg is folyamatban van. Az éles indulás több lépcsőben történik, igazodva a TESCO belső szervezési folyamataihoz: 2008. negyedik negyedévében megtörténik a teljes céges szabadságtervezés, illetve 2008. decemberétől 2009. tavaszáig került meghatározásra a Piramis beosztás és bérköltség tervezésre történő teljes átállás időzítése.  

Tehát Zrt. szinten 2009. tavaszától kerül ellátásra a több ezer fős állomány munkaidő adatának kezelése a PIRAMIS™ rendszer legújabb fejlesztésű alkalmazáscsomagjával.