fbpx

E-bevallás – Havi adó és járulékbevallás a PIRAMIS™ rendszerben

E-bevallás – Havi adó és járulékbevallás a PIRAMIS™ rendszerben

E-bevallás – Havi adó és járulékbevallás a PIRAMIS™ rendszerben

A Havi adó és járulékbevallás ( E-bevallás ) a PIRAMIS™ rendszerben rögzített és karbantartott adatokból kinyerhető az adatgyűjtő által elvárt formátumban.
Az adatszolgáltatás  – mint a PIRAMIS™ rendszer többi modulja –  esetében is folyamatos a jogszabály- és törvénykövetés, tehát amikor a NAV módosítja az adatszolgáltatás  elektronikus kötegelt nyomtatványait, Társaságunk eszerint módosítja a programot.
Az adatszolgáltatás kigyűjtése, karbantartása felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületeken történik.

Negatív rendezéssel egy adott dolgozóra vonatkozóan automatikusan végzi el a rendszer a dolgozó összes lapján található negatív értékek korrekcióját.
pl.  amikor a munkáltatónál nem került átvezetésre a dolgozó magánnyugdíj-pénztári váltása a negatív rendezéssel kezelhető a bevallásban a pénztári korrekció.

E-bevallás – 1008-2 lap 
Magánszemélyként közölt adatok összesítése

Bármely rovaton, mezőn állva a felhasználó a jobb egérgomb lenyomásával kérheti az adott rovathoz tartozó analitika megjelenítését.  Így megnézheti, hogy a rovatban látható adat mely összegek összesítésével került kigyűjtésre.

E-bevallás – Eltérések kimutatása

1008-02 összesítő lapon ellenőrizhetők a bevallás összegei, és az esetleges eltérések. 

E-bevallás – analitika elemzés

Amely összegnél eltérés van a bevallási adatok és a számfejtési adatok között, az piros színnel jelenik meg. Ebben az esetben kérheti – szintén jobb egér gombra kattintva – a felhasználó az analitika elemzés megmutatását. 

Az elemzésben az a dolgozói adatsor, amelynél az eltérés van, kék színnel megkülönböztetve jelenik meg. 

Amennyiben olyan időszakra szeretne a felhasználó módosítani, amely az APEH által lezárt időszak, a program erre figyelmezteti a felhasználót.

E-bevallás – korrekciók

A program biztosítja a felhasználó számára a helyesbítést, önellenőrzést. Amennyiben olyan időszakra szeretne a felhasználó módosítani, amely az NAV(APEH) által lezárt időszak, a program erre figyelmezteti a felhasználót.

E-bevallás – adónemenkénti összesítő

Az önellenőrzés esetében a program kiszámolja az önellenőrzési pótlék összegét.